Spinoza
Moderator

Registrovan/a: 5-4-2008
Korisnik nije na vezi
|
napisana 26-5-2008 u 10:33 |
|
|
Novi autobusi
Pre nekoliko dana sam se prijatno iznenadio kada sam video na stanici u Jakovu nov zglobni autobus. Nadam se da ce ih vremenom biti sve vise na nasim
linijama, da se vise necemo voziti u prasnjavim i nadimljenim oldtimerima...
I nadam se, da ce dugo izgledati `kao novi`!
|
|
|
Admin
Super Administrator

Registrovan/a: 4-4-2008
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: No Mood
|
napisana 26-5-2008 u 10:46 |
|
|

To su ovi autobusi, dobili smo 1 autobus za liniju 610 i 1 za iniju 605, oni ne saobracaju vikendom, ali mi nije jasno zasto ih ne ubace ujutro kada
je najveca guzva.
|
|
|
Admin
Super Administrator

Registrovan/a: 4-4-2008
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: No Mood
|
napisana 26-5-2008 u 10:52 |
|
|
SAVREMENA VOZILA ZA UDOBNU VOŽNJU
Prvih trideset od ukupno 100 niskopodnih i klimatizovanih autobusa izaćiće na beogradske ulice najkasnije do ponedeljka, najavljuju u Gradskom
saobraćajnom preduzeću „Beograd“. Ovo je do sada najveće ulaganje u vozni park ovog preduzeća i vredi oko dve milijarde dinara.

Novinari beogradskih medija juče su imali priliku da se provozaju starim, a potom novim autobusom na liniji 95 i uvide razliku. Autobusi ranijih
serija imaju prevaziđen izgled, nisu niskopodni pa se u njih ulazi uz pomoć nekoliko stepenika, koje ne mogu da koriste osobe sa invaliditetom. U
starim grejanje funkcioniše pomoću zastarelog izduvnog sistema, dok su novi opremljeni posebnim „split“ sistemom klime koja leti hladi, a zimi
greje. Savremena vozila imaju posebna sedišta i platformu koja omogućava nesmetan ulazak deci, majkama sa kolicima, starijim i osobama sa
hendikepom.
- Kako je reč je o najmodernijim niskopodnim autobusima, sa rampom za kolica, oni će biti dostupni svim korisnicima. Vozila će biti raspoređena u
sva četiri depoa kako bi se novi autobusi našli u svim delovima grada - kaže Slaven Tica, direktor GSP „Beograd“ i dodaje da će ovo preduzeće
uskoro kupiti i 40 novih niskopodnih trolejbusa jer je cilj da se i taj sistem podigne na evropski nivo. Jedan solo autobus košta 170, dok zglobni
staje oko 220 hiljada evra. Svih 100 autobusa sa Euro 4 motorom, koji će zadovoljavati sve ekološke standarde, naćiće se na ulicama do sredine
jula. Za održavanje vozila u narednih pet godina biće zadužen proizvođač zemunska firma „Ikarbus“. Zajedno sa novinarima juče su se novim
autobusom provozali i Dragan Đilas, kandidat koalicije „Za evropski Beograd - Boris Tadić“, Zoran Alimpić, vršilac dužnosti gradonačelnika
Beograda, gradski menadžer Bojan Stanojević i direktor Direkcije za javni prevoz Željko Đukanović. Đilas je sa posebnim zadovoljstvom istakao da
se iz daleka vidi razlika između generacija autobusa i pomaka koji je GSP „Beograd“ napravio.
Izvor BLIC
|
|
|
deshamp
Junior Member

Registrovan/a: 26-4-2008
Korisnik nije na vezi
|
napisana 28-5-2008 u 17:39 |
|
|
BILO JE I KRAJNJE VREME da i mi dobijemo neki nov autobus.Uvek mi je bilo krivo kada u gradu vidim nov autobus a pored toga i jos ima onoliko
polazaka tako da dolaze na nekoliko minuta.A onda moram da udjem u pun 601 i da se klackam 45min i gusim u dimu koji ulazi na sve strane.Pored
svega,karta i markica onoliko skuplja zato sto smo daleko.Oni koji putuju daleko,kao mi,redovno kupuju karte i markice jer imamo dugacke linije pa nam
se i ne isplati da svercujemo,nije problem lova vec cekas opet autobus,dok oni u gradu izlaze iz busa u bus,mogu da se voze jednu stanicu ukoliko
naidje kontrola izadje,saceka drugi bus i stize do zeljenog cilja sa neplacenom kartom.Sto ce nam reci da smo najveci doprinos kupovini autobusa
doneli upravo mi koji zivimo malo dalje i da smo zasluzili jos neki novi bus a ne samo jedan.Voleo bih da Tica pročita ovaj moj zaključak jer
mislim da sam u pravu 100%.Naravno,prevoz moram i pohvaliti,sada je onoliko bolji nego što je bio,napravljen je veliki pomak i to onoliko
pozdravljam.Samo da se pohvataju oni delikventi i nakaze koje lome stajališta,da sve lepo poprave i vrate u prvobitno stanje,budu kaznjeni ,pa da
vidim dali će opet da lome.
deshamp
|
|
|
|