Forum sajta::www.jakovo.info:: Poslednja aktivnost: Nikad
Nije prijavljen [Prijava - Registruj se]
Idi Na Dno

Verzija za štampu | Prati ovu temu | Dodaj u omiljene  
Autor/ka: Naslov: Novi autobusi
Spinoza
Moderator

Registrovan/a: 5-4-2008
Korisnik nije na vezi

thumbup.gif napisana 26-5-2008 u 10:33
Novi autobusi

Pre nekoliko dana sam se prijatno iznenadio kada sam video na stanici u Jakovu nov zglobni autobus. Nadam se da ce ih vremenom biti sve vise na nasim linijama, da se vise necemo voziti u prasnjavim i nadimljenim oldtimerima...
I nadam se, da ce dugo izgledati `kao novi`!;)
Pogledaj Korisnikov Profil Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
Admin
Super Administrator

Registrovan/a: 4-4-2008
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: No Mood

[*] napisana 26-5-2008 u 10:46

http://www.ikarbus.co.yu/autobusi/ik-218n/ik-218n-01.jpg

http://www.ikarbus.co.yu/autobusi/ik-218n/ik-218n-10.jpg

To su ovi autobusi, dobili smo 1 autobus za liniju 610 i 1 za iniju 605, oni ne saobracaju vikendom, ali mi nije jasno zasto ih ne ubace ujutro kada je najveca guzva.
Pogledaj Korisnikov Profil Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger
Admin
Super Administrator

Registrovan/a: 4-4-2008
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: No Mood

[*] napisana 26-5-2008 u 10:52

SAVREMENA VOZILA ZA UDOBNU VOŽNJU
Prvih trideset od ukupno 100 niskopodnih i klimatizovanih autobusa izaćiće na beogradske ulice najkasnije do ponedeljka, najavljuju u Gradskom saobraćajnom preduzeću „Beograd“. Ovo je do sada najveće ulaganje u vozni park ovog preduzeća i vredi oko dve milijarde dinara.

http://www.autobusi.net/img/korisnicke/gsp_ik218_blic.jpg

Novinari beogradskih medija juče su imali priliku da se provozaju starim, a potom novim autobusom na liniji 95 i uvide razliku. Autobusi ranijih serija imaju prevaziđen izgled, nisu niskopodni pa se u njih ulazi uz pomoć nekoliko stepenika, koje ne mogu da koriste osobe sa invaliditetom. U starim grejanje funkcioniše pomoću zastarelog izduvnog sistema, dok su novi opremljeni posebnim „split“ sistemom klime koja leti hladi, a zimi greje. Savremena vozila imaju posebna sedišta i platformu koja omogućava nesmetan ulazak deci, majkama sa kolicima, starijim i osobama sa hendikepom.

- Kako je reč je o najmodernijim niskopodnim autobusima, sa rampom za kolica, oni će biti dostupni svim korisnicima. Vozila će biti raspoređena u sva četiri depoa kako bi se novi autobusi našli u svim delovima grada - kaže Slaven Tica, direktor GSP „Beograd“ i dodaje da će ovo preduzeće uskoro kupiti i 40 novih niskopodnih trolejbusa jer je cilj da se i taj sistem podigne na evropski nivo. Jedan solo autobus košta 170, dok zglobni staje oko 220 hiljada evra. Svih 100 autobusa sa Euro 4 motorom, koji će zadovoljavati sve ekološke standarde, naćiće se na ulicama do sredine jula. Za održavanje vozila u narednih pet godina biće zadužen proizvođač zemunska firma „Ikarbus“. Zajedno sa novinarima juče su se novim autobusom provozali i Dragan Đilas, kandidat koalicije „Za evropski Beograd - Boris Tadić“, Zoran Alimpić, vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda, gradski menadžer Bojan Stanojević i direktor Direkcije za javni prevoz Željko Đukanović. Đilas je sa posebnim zadovoljstvom istakao da se iz daleka vidi razlika između generacija autobusa i pomaka koji je GSP „Beograd“ napravio.

Izvor BLIC
Pogledaj Korisnikov Profil Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger
deshamp
Junior Member
**

Registrovan/a: 26-4-2008
Korisnik nije na vezi

[*] napisana 28-5-2008 u 17:39

BILO JE I KRAJNJE VREME da i mi dobijemo neki nov autobus.Uvek mi je bilo krivo kada u gradu vidim nov autobus a pored toga i jos ima onoliko polazaka tako da dolaze na nekoliko minuta.A onda moram da udjem u pun 601 i da se klackam 45min i gusim u dimu koji ulazi na sve strane.Pored svega,karta i markica onoliko skuplja zato sto smo daleko.Oni koji putuju daleko,kao mi,redovno kupuju karte i markice jer imamo dugacke linije pa nam se i ne isplati da svercujemo,nije problem lova vec cekas opet autobus,dok oni u gradu izlaze iz busa u bus,mogu da se voze jednu stanicu ukoliko naidje kontrola izadje,saceka drugi bus i stize do zeljenog cilja sa neplacenom kartom.Sto ce nam reci da smo najveci doprinos kupovini autobusa doneli upravo mi koji zivimo malo dalje i da smo zasluzili jos neki novi bus a ne samo jedan.Voleo bih da Tica pročita ovaj moj zaključak jer mislim da sam u pravu 100%.Naravno,prevoz moram i pohvaliti,sada je onoliko bolji nego što je bio,napravljen je veliki pomak i to onoliko pozdravljam.Samo da se pohvataju oni delikventi i nakaze koje lome stajališta,da sve lepo poprave i vrate u prvobitno stanje,budu kaznjeni ,pa da vidim dali će opet da lome.

deshamp
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku

Idi Na Vrh